Borba za naš narod na Kosovu i Metohiji i zaštitu njegovih prava je, baš kao što je predsednik Aleksandar Vučić poručio, vrhovni prioritet Srbije, i Ministarstvo spoljnih poslova će iskoristiti sve svoje resurse u toj borbi, saopštio je ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

"To što ne želimo da ratujemo, ne znači da nećemo da se borimo, a borićemo se argumentima i istinom protiv zavere ćutanja u međunarodnoj zajednici i ravnodušnosti prema patnjama Srba u našoj južnoj pokrajini", napisao je Đurić na svom nalogu na platformi "X".

Dodao je da će ministarstvo spoljnih poslova delovati proaktivno ka donosiocima političkih odluka u međunarodnoj zajednici, kako bi mere koje preduzima Srbija bile stavljene u kontekst doslednog opredeljenja za poštovanje međunarodnog prava i onoga što se naziva "evropskim vrednostima", ali se očigledno garantuje "samo ekskluzivnom klubu Evropljana".

"Srbija reaguje sa čvrstim osloncem na međunarodne standarde i principe međunarodnog prava, i ima potpuno legalno i legitimno pravo da donosi mere koje bi reafirmisale dijalog i zaustavile jednostrane poteze Prištine. Predsednik Vučić neće biti sam u borbi za srpski narod na Kosovu i Metohiji!", poručio je on.

Kurir.rs/Kosovo online

Preneo: R.J.