S. I. iz Prekovca kod Novog Brda pušten je iz pritvora, a sudija za prethodni postupak u Gnjilanu, odredio mu je meru obaveznog javljanja policiji, nakon hapšenja zbog navodno ilegalnog posedovanja oružja.

Advokat Vasilije Arsić preneo je da je njegovom branjeniku S. I. danas isticao pritvor, a da će odlukom suda imati obavezu da se javlja policiji dvaputa nedeljno.

Pripadnici policijske istražne jedinice iz Gnjilana izvršili su pretres kuće i pratećih objekata S. I. u četvrtak, zaplenili pušku M-48, pet metaka kalibra 7,9x57, dve poluautomatske puške jugoslovenske proizvodnje i 259 metaka kalibra 7,62X39 mm, saopšteno je iz policije.

Advokat Arsić predočava da je S. I. tokom saslušanja rekao da poseduje dozvolu za pušku koja je pronađena u njegovoj kući. Za još dve pronađene poluautomatske puške, kaže da nisu bile u njegovoj kući, već u pomoćnom objektu koji nije njegovo vlasništvo i za koje tvrdi da nisu njegove.

S. I. je službenik Pošte Srbije u kancelariji u Novom Brdu.

Lokalni mediji prenose da je u više navrata dolazio u konflikt sa Albancima, koji se bave prometom nekretnina u novobrdskom kraju koji je već godinama vrlo atraktivno mesto za izgradnju luksuznih vikendica i turističkih objekata.

(Kurir.rs/RTS)