* Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe, kazao je Vučić i poručio đacima: Dobro došli, kući

BEOGRAD - Danas je praznik, praznik srpskog naroda ma gde on živeo! Čestitam Dan srpskog jedinstva!, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primio učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore.

screenshot Video Plus screenshot-1726391241831.jpg

- Naša braća i sestre na KiM danas se raduju sa nama, srdačno ih pozdravljam i čestitam im prvima, baš njima, mnogo su pretrpeli i još mnogo moraju da pretrpe, kazao je Vučić podsetivši na najlepše boje srpske trobojke, ali i na najsvetlije istorijske trenutke koji su vodili ka našem pravu na slobodu i zastavu koje su izvojevali naši preci još od Miloša Obrenovića i vožda Karađorđa.

- Naša snaga je u jedinstvu - naglasio je Vučić pozdravivši decu iz Republike Srpske i Crne Gore i poručivši im da su Beograd i Srbija i njihova kuća, naša zajednička kuća uz poruku da uvek budu ponosni na svoje poreklo!

- Dobro došli, kući - poručio je Vučić đacima i njihovim učiteljima i nastavnicima.

Poruka predsednika đacima i njihovim nastavnicima

Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas. Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu. Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući!, poručio je Vučić.

Obraćanje Petre Grahovac iz Bileće

- Danas kada slavimo Dan srpskog jedinstva, osećamo ljubav Republike Srbije... Zahvaljujući vašoj brizi, mi upoznajemo Srbiju i bogatiji smo za jedno novo iskustvo koje je ispunjeno toplinom...

screenshot-1726391705458.jpg
screenshot Video Plus 
foto: screenshot Video Plus

Danas na ovaj dan je i moj rođendan a zahvalna sam što mogu da se obratim predsedniku Srbije i zahvalim za sve što je učinio za nas u RS ..., poručila je Petra posle čega su deca preuzela svoje poklone.

Prijem je održan u 11 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Bonus video:

Kurir Predsednik Vučić položio venac na Spomen-kosturnicu Gučevo