Vukadinović je dodao da je, manje jasno da li je to samo još jedan u nizu besmislenih ustupaka Beograda u očekivanju uzvratnog ustupka Brisela ili Prištine za "tu žabu, jednu od većih, koju su Dačić i zvanični Beograd bili prinuđeni da progutaju

BEOGRAD - Analitičar Đorđe Vukadinović iističe da je susretom predsednika Vlade Srbije i kosovskog premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija srpska vlast očigledno prešla još jednu crvenu liniju i "pod prinudom progutala jednu od većih žaba".

"Susretom Dačić - Tači očigledno je pređena još jedna crvena linija srpskih vlasti, a to je da neće razgovarati s Tačijem dok se ne okonča istraga o trgovini ljudskim organima i ne razjasni njegova uloga u tome", rekao je Vukadinović.

On je dodao da je, međutim, manje jasno da li je to samo još jedan u nizu besmislenih ustupaka Beograda u očekivanju uzvratnog ustupka Brisela ili Prištine za "tu žabu, jednu od većih, koju su Dačić i zvanični Beograd bili prinuđeni da progutaju".

"Za sada još ne znamo da li je pristanak na sastanak s Tačijem rezultat procene ili nade da bi on zbog situacije u kojoj se nalazi možda mogao biti malo mekši pregovarač ili je, što je verovatnije, reč samo o nastavku prakse jednostranih ustupaka Beograda zarad virtuelnog napretka na takozvanom evropskom putu", rekao je Vukadinović.

Dačić je ranije u Briselu posle satanka sa Tačijem rekao da Srbija smatra da je vreme za postizanje istorijskog dogovora i da je spremna za razgovore "čak i o konačnom statusu Kosova".