Nemački ambasador veruje u uspeh naredne runde dijaloga

Nemački ambasador veruje u uspeh naredne runde dijaloga

Politika -
Mislim da ima nekih pozitivnih indicija, obe strane su rekle da su postigle napredak, da se pregovara u dobroj atmosferi

KOSOVSKA MITROVICA - Nemački ambasador na Prištini Peter Blomajer izjavio je da se nada da će sledeća runda razgovora Prištine i Beograda u Briselu biti uspešna, istakavši da ne postoji rezervni plan ako pregovori ne uspeju. "Mislim da ima nekih pozitivnih indicija, obe strane su rekle da su postigle napredak, da se pregovara u dobroj atmosferi, (visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost) Ketrin Ešton je takođe rekla da je optimista tako da svi se nadamo uspehu", rekao je Blomajer Tanjugu.

Na pitanje šta će biti posledice ako sledeća runda dijaloga u Briselu 2. aprila bude neuspešna, nemački ambasador na Kosovu je odgovorio da “nema plana B, pregovori moraju da uspeju” i da je siguran u uspeh sledeće runde.

Blomajer je u južnom delu Kosovske MItrovice učestvovao na okruglom stolu koji je organizovala nevladina organizacija “CBM” iz ovog grada na temu pedesetogodišnjice francusko-nemačkog pomirenja. Na ovom događaju učestvovala je i francuska ambasadorka na Kosovu Mariz Davije, bivši ministar lokalne samouprave u kosovskloj vladi Sadri Ferati, studenti iz centralne Srbije, sa Kosova, iz Nemačke i Francuske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track