Poslanik DS zatražio da nadležne službe pregledaju snimak prepodnevnog dela sednice

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević danas je na sednici Skupštine Srbije zatražio da se utvrdi ko mu je, kako kaže, ukrao poslaničku karticu koju su skupštinske službe našle i vratile mu je. Milivojević je od predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića zatražio da nadležne službe pregledaju snimak prepodnevnog dela sednice da bi se utvrdilo ko je njegovu poslaničku karticu izvukao iz "poslaničke jedinice" - elektronskog uređaja ispred svakog poslaničkog mesta.

Poslanik DS je upitao da li je uzimanje tuđe kartice "način da se opozicija onemogući da govori u Skupštini". Predsednik Skupštine je rekao da je obavešten o tome i da će se ispitati šta se desilo, ali je dodao da je najvažnije to što Milivojevićeva poslanička kartica nije zloupotrebljena i što mu je vraćena.

"Molim sve poslanike da ne uzimaju tuđe kartice i da svoje poslaničke kartice nose sa sobom", rekao je Stefanović i dodao da neće dozvoliti da bilo koji poslanik bude sprečen da govori u Skupštini. Poslanici SNS su uoči današnje pauze ukazali da su pojedini poslanici opozicije izašli iz sale, a kartice ostavili u "poslaničkim jedinicama". Skupština Srbije je nastavila razmatranje zakona o međunarodnim ugovorima i tri međudržavna sporazuma.