Sigurno je da će biti zloupotrebe u smislu predstavljanja da je reč o nekim ambasadorima. Nisu otvorene kancelarije za vezu, nego su oficiri za vezu razmenjeni, naglasio je Ivica Dačić

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je razmena oficira za vezu između Beograda i Prištine još jedan dokaz da implementacija briselskog sporazuma teče planiranim tokom i istakao da oficiri nemaju diplomatski status.

"Sigurno je da će biti zloupotrebe u smislu predstavljanja da je reč o nekim ambasadorima. Nisu otvorene kancelarije za vezu, nego su oficiri za vezu razmenjeni. Kancelarije za vezu su druga stvar, to je viši nivo od onoga koji smo dogovorili", precizirao je Dačić.

Premijer Srbije je dodao da se očekuje da oni doprinesu u olakšavanju svakodnevnih problema sa kojima se možemo suočiti u implementaciji svih sporazuma.

"Oni nemaju diplomatski status - to nisu ambasadori", istakao je Dačić.

Prema njegovim rečima, sve je potpuno usaglašeno u skladu sa onim što je dogovoreno u Briselu.

"To je još jedan dokaz da implementacija teče tokom kojim smo i planirali i zato i očekujemo pozitivnu odluku Saveta EU", naglasio je Dačić.

Beograd i Priština razmenili su danas u podne oficire za vezu pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiji EU u Beogradu.