Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbi na Kosovu i Metohiji ne žive u uslovima koje su Evropljani garantovali svojim potpisima, a koje nisu ispunili.

Novi paket mera, koje je preložio Vučić, nije pretnja bilo kome, već pojas za spasavanje ljudima čija su prava zgažena zbog režima tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija, istakao je šef diplomatije Marko Đurić.

Nemanja Starović
Kurir Televizija 

 Na ovu temu za Kurir televiziju govorili su Nemanja Starović, ministar za rad i socijalna pitanja, kao i  Aleksandar Jerković, predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija".

Starović je najpre podsetio na sve vrste pomoći koje će Srbi na KiM dobijati:

- Ono što je predsednik Vučić predstavio u petak uveče, predstavlja najveći paket mera, i politički i ekonomski, koji je Srbija sprovela u poslednjih 25 godina. Precizno je usmeren ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Neće biti srpske kuće na Kosovu koja neće dobijati neku vrstu pomoći. Najvažnija je novčana pomoć od 20 hiljada za 5000 najugroženijih porodica, pomoć za 300 nezaposlenih u vrednosti od 60.000, obezbeđivanje udžbenika od 20.000 dinara za svu đkolsku decu, užinski dinar koji obezbeđujemo za 18.000 dece svih uzrasta...

Kurir televizija "SRBIJA IH NE OSTAVLJA NA MILOST I NEMILOST!" Evo šta sve nove mere donose Srbima na KiM: Ni jedna srpska kuća neće ostati bez neke vrste pomoći!

Starović je objasnio da će sve ove isplate pomoći, sa obzirom sa blokadu srpskih institucija, građani moći da obave u srpskih institucijama u blizini graničnog prelaza. 

- Ovo je maksimum koji država trenutno može da učini. Ovo će doprineti da Srbi sa KiM budu sigurni da Srbija staje iza njih i da ih ne ostavlja na milost i nemilost. Najvažnije je da postoji vizija za rešenje, pravno zasnovana argumentacija, i to će dovesti do razrešenja situacije - istakao je Jerković.

366438_240916.00_26_14_19.Still003.jpg
Kurir Televizija 

Starović je istakao i jedan podatak koji uliva optimizam:

 - Srbi sa KiM uspeli su da pokažu izdrživost i jedinstvo. To je jedina formula na koju niko nema adekvatan odgovor. Uprkos svim pritiscima kji imaju z acilj da se Srbi isele, u školama na KiM je i dalje upisan isti broj đaka kao i prethodnih godina.

- Do nas je da stanemo u odbranu države, da shvatimo da je ovo racionalan način za rešavanje problema kome je cilj očuvanje mira i očuvanje naroda. Političko jedinstvo je ključna stvar za nas, sve partiorke snage moraju da shvate koliko je jedinstvo sada bitno - poručio je Jerković.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "Ako Srbija ne pošalje vojsku na Kosovo, uvek može zadati ekonomski udarac" Strručnjaci analiziraju: Šta bi nam donela okupacija?