U prvoj poseti srpskog ministra spoljnih poslova Estoniji za 14 godina, Marka Đurića dočekao je ministar spoljnih poslova Estonije Margos Cahkn.

- Izrazio sam zahvalnost na gostoprimstvu jer ovu posetu posmatramo kao važan korak napred u našim bilateralnim odnosima. Razmenili smo mišljenja o ključnim političkim, ekonomskim i bezbednosnim pitanjima, a ja sam preneo svoje uverenje da Srbija i Estonija dele zajedničku evropsku budućnost- napisao je Đurić.

On je naglasio da i Srbija i Estonija imaju na šta da budu ponosne kada su u pitanju IT i softverske industrije i prednjače u svom razvoju u regionalnom smislu. 

- Naši narodi bi mogli značajno da profitiraju od većih ekonomskih veza. Čvrsto verujem da saradnja i uparivanje između Balkana i Baltika ima potencijal da bude sledeća evropska priča o uspehu.

Srpski ministar rekao je da je jedna od tema bilo i KiM.

-Informisao sam svog kolegu o situaciji na Kosovu i Metohiji, i jednostranim i nekoordinisanim akcijama Kurtijevog režima, ističući da su teritorijalni integritet i suverenitet Srbije vredni kao i bilo koje druge zemlje - rekao je Đurić.