Srpskog diplomatu u Nemačkoj napala su dvojica Albanaca kada su čuli da priča srpski, preneli su sinoć beogradski mediji. Napad se dogodio na aerodromu.

Više informacija o ovom dešavanju za Kurir televiziju izneo je Andrej Lović, politikolog.

366438_240917.01_13_11_10.Still003.jpg
Kurir Televizija 

- Ovo je samo jedan od napada u nizu kada su u pitanju naše diplomate. Pre desetak dana naša ambasadorka u Madridu je takođe napadnuta od strane Albanaca koji su čuli da govori srpski jezik. Koliko je poznato, naš diplomata u Minhenu nije zadobio povrede - ispričao je, i dodao:

- U proteklih mesec dana su bile upućene i pretnje našim diplomatski predstavnicima. Nemačka je veoma ozbiljna, njihova policija će sigurno utvrditi o čemu je reč. Činjenica je da Albanci pokušavaju na svaki način da izazovu neki incident, ali ne znam da li su počinioci znali da je u pitanju diplomata. Nema potrebe za širenjem panike, Nemačka će učiniti sve da zaštiti naše ljude.

Kurir televizija Poznato stanje srpskog diplomate u Minhenu! Lović: Albanci pokušavaju sve kako bi izazvali incident, bio je napadnut jer je pričao našim jezikom!

Na pitanje da li se ovi napadi mogu smatrati učestalim, Lović je rekao da se ovakve situacije dešavaju i drugim državama: 

- Diplomate su uvek prve na udaru, jer su predstavnici naše države. Sada su na napadu albanskih ekstremista, ne od strane Nemaca ili građana Madrida. To su verovatno ciljani napadi zbog naše borbe za Kosovo. Ovo se dešava i drugim državama, jer ambasada sa zastavom i grbom neke države je direktan predstavnik te države. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Kurir televizija "IZVRŠEN VELIKI PRITISAK NA ČLANICE SB UN" Diplomata: Istina o bombardovanju nije smela da se čuje! PRETILI U ČAK I SANKCIJAMA?!