Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu oglasio se saopštenjem kojim su odgovorili na tvrdnje iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije. 

Saopštenje GO SNS prenosimo u celosti:

Stranka koja je pokazala veliku stručnost da poput Hudinija učini da nestane cela toplana vredna 2,4 miliona evra i koju su današnji koalicioni partneri optuživali za saučesništvo u nestanku 4,5 miliona evra na gradnji Bulevara Evrope, preko noći je postala nenadmašni stručnjak za mikrobiologiju. Pokret za kraljevinu Srbiju, koji se ujedinio sa neokomunistima, anarhistima i autonomašima, o bakterijama, virusima i parazitima ima temeljnija naučna i stručna znanja od naučnika i stručnjaka Instituta za javno zdravlje Vojvodine, od kojih su mnogi profesori, ili šefovi Katedri na Medicinskom fakultetu. Ali, avaj, sve te njihove doktorske titule, profesorska zvanja, naučni i stručni radovi nisu dovoljni. POKS o naučnim metodologijama iz oblasti mikrobiologije, hemije, parazitologije zna više i bolje.

Kao i uvek, POKS obmanjuje građane Novog Sada. U nedostatku stvarnih argumenata i stvarne politike, ova kvazistranka manipulišući procentima i podacima koje ne razume, pokušava da prevari Novosađane i ospori izveštaj koji je sačinilo više od 25 stručnjaka Instituta. A da bi to sakrili, u javnost iznose neistine da su Grad Novi Sad i gradonačelnik odokativno i paušalno saopštili da je voda u avgustu bila ispravna za upotrebu. Istina je sasvim drugačija. Činjenice o kvalitetu vode izneli su stručnjaci Instituta za javno zdravlje Vojvodine. U zaključku izveštaja za avgust, koji je javno podeljen svim novinarima u Novom Sadu, i javno objavljen na sajtu Grada, a kojim nevešto pokušavaju da manipulišu spin doktori POKS-a, jasno piše da je u jednom broju uzoraka pronađen zanemarljivo mali broj bakterija i nematoda, ali da njihovo prisustvo ne utiče na kvalitet vode, i da je u skladu sa međunarodnim standardima i naučnim metodologijama voda u Novom Sadu ispravna za upotrebu. Sve drugo je najobičnija, tendenciozna i maliciozna laž.

Osim ogromne doze neodgovornosti, POKS pokazuje još veću dozu bezobrazluka izbegavajući da kaže da je na konferenciji za medije i na sajtu Grada objavljen i izveštaj Instituta za javno zdravlje Vojvodine za prvih 10 dana septembra iz kog se savršeno jasno vidi da su svi parametri u idealnim okvirima. Dakle, stručnjaci najpozvanije i najstručnije institucije u Vojvodini, pouzdanom naučnom metodologijom su utvrdili da je voda u Novom Sadu apsolutno ispravna.

Novosađani ne treba da se začude ako, sledeći svoje političko iskustvo i rezultate, politikanti iz POKS-a nastojanjem da apsolutno ispravnu vodu iz novosadskog vodovoda proglase neispravnom, idu na ruku stranim kompanijama koje proizvode i prodaju flaširanu vodu. Ili ih boli što više ne mogu više da se bave lukrativnim čarobnjaštvom.

Bonus video:

Kurir televizija Obraćanje Aleksandra Šapića iz štaba SNS-a