Prethodno bi predlog o rebalansu budžeta za 2024. trebalo da bude usvojen na sutrašnjoj sednici Vlade.

Takođe, dogovoreno je i da po završetku rasprave o budžetu parlament razmatra predlog zakona koji je podnela opozicija vezano za litijum.

Kolegijumu su prisustvovali šefovi poslaničkih grupa vladajuće koalicije, kao i opozicije.

269a6386.jpg
Petar Aleksić 

- Mi očekujemo da predlog rebalansa budžeta uđe u skupštinsku proceduru i sednica će biti zakazana za ponedeljak. Po završetku te sednice biće zakazana sednica koju je tražila opozicija, sa jednom tačkom dnevnog reda, onako kako su i tražili, iako su oni danas pokušavali da isprave ono što su očigledno pogrešili i da dodaju još jednu tačku dnevnog reda, formiranje nekakve komisije. Pokazalo se da oni slabo poznaju poslovnik o radu Skupštine, pokazalo se i to i da se međusobno optužuju ko je i za šta pogrešio, a činjenica je da je njih 80 i nešto potpisalo taj predlog, a tek nakon deset dana su utvrdili da se u njemu ne nalazi sve ono što su mislili bi trebalo da se nađe - kazao je za Kurir Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, i dodao da to pokazuje koliko su predstavnici opozicije ozbiljni i koliko im je zaista stalo do onoga što i sami predlažu.

- Njima je ideja da skrenu pažnju javnosti na sebe, da odigraju neku predstavu i tu se priča završava. Sve druge teme koje su bile na kolegijumu su se ticale funkcionisanja samog parlamenta - zaključio je Jovanov.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir TV NOVO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Poslanici o rebalansu, izboru ministra privrede, izmenama zakona