Predsednik PSG Pavle Grbović je gostujući jutros na televiziji Nova koja je u vlasništvu "Junajted grupe" izjavio da smatra da je na Srbiji krivica zbog toga što je glumac Sergej Trifunović priveden u Hrvatskoj.

- Činjenica je da do ovoga verovatno ne bi došlo da pre toga nije prethodio slučaj Severine - rekao je Pavle Grbović.

xxxx Beta Amir Hamzagic.jpg
Beta Amir Hamzagic 

- Ne sumnjate da je to vraćanje loptice Hrvatske? - pitala ga je voditeljka.

- Apsolutno - dodao je Grbović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je u "Nacionalnom dnevniku" RTV Pink, između ostalog, govorio i o hapšenju glumca Sergeja Trifunovića u Hrvatskoj, ali i o lažnoj eliti u kojoj caruje autošovinizam.

Predsednik Vučić podsetio je na oštre reakcije kada je na granici kratko zadržana pevačica Severina, a Sergej Trifunović je osuđen i dobio zabranu ulaska. 

- Pitam se samo da li ste primetili da to nije vest u regionu. Po tome ste mogli da vidite licemerje i laži u regionu. Kada je ta estradna umetnica zadržana 15 minuta, Vučić je bio "diktator", a kad su advokat Nemanja Berić i glumac Sergej Trifunović osuđeni na zatvor, kako to da nikome ne pada na pamet da kaže da je ovo "najgora moguća diktatura". Mi imamo tako lažnu elitu u kojoj caruje autošovinizam kao dominantna ideologija. Mrzimo sve i svakoga, najviše na svetu moramo da mrzimo Srbiju i sve što Srbija uradi i sve što se u Srbiji dogodi. Želim srećan povratak Sergeju Trifunoviću - rekao je Vučić.

Šef države je sinoć primetio da prethodnih dana iz stranke čiji je član Trifunović nisu reagovali na njegovo hapšenje u Hrvatskoj, a da su prethodno reagovali na zadržavanje na granici Srbije pevačice Severine.

- Kao predsednik Srbije, moj posao, šta god i Trifunović i bilo ko drugi rekao, moj je posao da štitim interese građana Srbije. To sam radio i to ću da radim do kraja svog mandata. Ništa spektakularno, samo normalna stvar - rekao je Vučić.

Kurir.rs