Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom teksta koji se pojavio u medijima, a u kome se navodi da u udžbenicima treba da stoji da je Kosovo nezavisno i u kome ga kritikuju što neće da prizna nezavisnost Kosova, rekao je da su ga ti isti mediji i ranije optuživali da je izdajnik.

"Ti isti koji su me juče optuživali da sam izdajnik, danas traže od mene da priznam nezavisno Kosovo. Šta god uradili, uvek ste krivi svima. Ništa novo, ništa strašno. Kad bi mi politiku vodile novine, novinari, pa čak, ako hoćete, i javno mnjenje, odavno bih prestao da se bavim ovim poslom. Bavite se ovim poslom da biste doneli dobrobit narodu, svojim građanima, a ne šta će neko na dnevnom nivou da misli", naveo je predsednik Vučić i dodao:

"Da sam pitao ljude oko smanjivanja plata i penzija nikada to ne bismo uradili, do sada bismo bankrotirali, ne bismo imali za penzije. Da sam pitao ljude oko Beograda na vodi, i dalje bismo imali zmijarnik i pacove, umesto najelitnijeg dela grada i cele naše zemlje. Da sam pitao ljude za brzu prugu i dalje bi nam prosečna brzina bila 26 kilometara na sat. Srećom, pitajte ljude jednom u dve, tri ili četiri godine, kada imate redovne ili vanredne izbore i tada ljudi procenjuje da li ste vi se trudili, borili, radili u interesu naroda".

Vučić je ovaj video podelio na Instagramu i pored njega napisao: "Trudim se, borim, radim isključivo u interesu građana Srbije".

  Bonus video:

Kurir televizija Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja