Brutalno maltretiranje i prebijanje Dejana Radića iz stradalnog sela Staro Gracko koje su, prema njegovom svedočenju, izvršila lica koja su govorila albanski jezik, posledica je antisrpske politike režima u Prištini kojim svojim svakodnevnim i svakovrsnim nasiljem prema srpskom narodu i politikom nekažnjavanjam ovakva dela i podstiče, dok se međunarodna zajednica pravi nemam saopštila je Srpska lista.

- U svojoj porodičnoj kući, Dejana su ovi nasilnici vezali i besomučno tukli do iznemoglosti, a potom ga i opljačkali i ostavili ga, dok mu komšije Srbi nisu pomogli. Zbog zadobijenih povreda on je hospitalizovan i njegovo se stanje prati - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista je najoštrije osudila ovaj činm i zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i propisno sankcionišu, prenosi Kosovo Online.

- Meštani Starog Gracka se godinama nisu oporavili od mučkog ubistva žetelaca iz ovog sela, i ovaj gnusni čin je izazvao ogorčenje, strah i uznemirenost Srba. Zahtevamo da međunarodni predstavnici dođu u Staro Gracko i izbliza vide kako žive Srbi, kako izgleda kada se o njihovoj bezbednosti staraju kosovske institucije, i kako se antisrpska politika koju sprovodi Aljbin Кurti reflektuje na svakodnevni život našeg naroda - ističe se u saopštenju.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.