Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je, na poziv Vlade Republike Srbije, sednici Vlade i drugoj vanrednoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

- Zahvalio sam ministrima koji su na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije podržali Predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za razmatranje aktivnosti i mera u cilju aktiviranja obaveze služenja vojnog roka. Istakao sam da je to za Srbiju velika stvar, ne samo za odbranu zemlje, već i zbog toga što će mladim ljudima osnažiti osećaj odgovornosti i ozbiljnosti, koja će im biti potrebna za sve ono sa čime će se susretati i u civilnom životu. Posebnu korist od obaveznog služenja vojnog roka imaće i gradovi i opštine u kojima su kasarne, jer će ti krajevi ekonomski da se podignu i još brže da napreduju i da se razviju - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

- Obavestio sam Vladu Srbije o jučerašnjem sastanku u Briselu, kao i o razgovorima koje sam imao u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, a posebno o predstojećim sastancima koje ću imati sa svetskim liderima, na kojima će glavna tema biti upravo položaj Srba na KiM, kao i mere koje preduzimamo u tom smislu. Posebna tačka dnevnog reda bila je energetika, sa akcentom na projekte, potencijale i planove Srbije u svim njenim aspektima. Zamolio sam članove Vlade da sve aktivnosti koordinišu sa predsednikom Vlade i ministrom finansija, u cilju što veće efikasnosti i sveobuhvantog pristupa jednom od najznačajnijih pitanja budućnosti naše zemlje - istakao je Vučić.

- Svakako, razgovarali smo i o pretnji od poplava, analizirali smo situaciju i mere koje možemo da preduzmemo u tom smislu kako bismo sačuvali živote i imovinu naših građana i sveli potencijalnu štetu na minimum. Posebno sam naglasio da niko ne sme da potceni stepen opasnosti ove situacije, apelujući na sve članove Vlade da izvrše opsežne i brze pripreme u cilju zaštite stanovništva - zaključio je predsednik.

  Bonus video:

Kurir televizija Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja