Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanja Starović je, komentarišući nastup srpske delegacije u Njujorku, gostujući na televiziji Pink rekao da smatra da nas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već navikao na veoma snažne govore koje drži u središtu organizacije UN.

"Tako je bilo i prethodnih godina i ti govori, ne samo da su privukli pažnju domaće javnosti, već je to slučaj i u široj međunarodnoj javnosti. Izlaganje predsednika je bilo izuzetno zapaženo i nema nikakve dileme da će i sutra, kada bude izlagao i tokom same zvanične skupštine, takođe biti veoma značajno i zapaženo", rekao je Starović.

Kako kaže, govori predsednika Vučića nailaze na veliko odobravanje unutar generalne skupštine UN, pogotovo pred javnošću onih država koje ne spadaju u red najvećih sila, ali žele bolji i pravedniji svet, zasnovam na principima kojih se i mi pridržavamo.

Nemanja Starović
Kurir Televizija 

 "Mnogima su govori predsednika ne baš prijatni uhu, jer se pronalaze u onome što govori, ali za veliku većinu planete, to jeste i glas razuma i glas slobodarske politike", rekao je Starović.

Kako kaže, predsednik Vučić je jedan od retkih lidera koji jasno govori o tome da postoji stvarna potreba za mirom u Evropi.

"Mir je postala nasušna potreba i mora se tragati za rešenjima. Pati čitava Evropa. Zato su ti nastupi predsednika Vučića veoma propraćeni i važni, jer ima i snage i hrabrosti da govori o miru", rekao je Starović.

Kurir.rs/Pink/Prenosi: A.Ć.

  Bonus video:

Kurir televizija Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja