Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić istakao je, na neformalnom skupu "Prijatelji Zapadnog Balkana", da je Srbija odgovorni partner u regionu, kao i da podržava sve regionalne inicijative - kako Berlinski proces, tako i Otvoreni Balkan.

Đurić je na društvenoj mreži "X" zahvalio domaćinu skupa, ministru spoljnih poslova Italije Antoniu Tajaniju koji je jutros bio domaćin neformalnog skupa Grupe "Prijatelji Zapadnog Balkana" sa predstavnicima iz regiona.

"Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu, pokazujući otvorenost i spremnost za regionalnu saradnju", poručio je Đurić.

Konkretno, ističe, po pitanju regionalne politike, srpski diplomatski predstavnici aktivno rade na stvaranju prijateljskog okruženja za Srbiju kako bi mogla da nastavi svoj ekonomski i sveukupni društveni razvoj.

"Takođe podržavamo procese regionalne integracije, od Berlinskog procesa do naše inicijative domaće saradnje koja je već dala rezultate - Otvoreni Balkan - omogućavajući jedinstveno tržište rada sa našim susedima Albanijom i Severnom Makedonijom", naglasio je Đurić.

 Bonus video:

Kurir televizija Marko Đurić o motivima, odnosno pozadini, koja je prethodila da se Rezolucija o Srebrenici izvrši u datom trenutku.