Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama Vasiliju Nebenzji i Orden srpske zastave drugog stepena zamenicama stalnog predstavnika Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama Ani Jevstignjejevoj i Mariji Zbolockajoj.

"Još jednom želim da vam zahvalim na prijateljskim odnosima koje razvijamo, za vašu pomoć koju ste nam pružili ovde u Njujorku, prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Nadam se da možemo dodatno da ojačamo saradnju između naših naroda i naših zemalja do nivoa kojim ćemo svi biti zadovoljni", naveo je predsednik Vučić na Instagramu posle svečanosti u Njujorku.

"Hvala vam još jednom, to je bio jako težak posao, ja to mnogo cenim i od nas uvek možete da očekujete isto. Želim vam svaki uspeh i svako dobro, ovo je za mene bila velika čast", dodao je predsednik Vučić.

Uz izraze zahvalnosti, Nebenzja je rekao da su ruske diplomate počastvovane zbog odlikovanja, a posebno zbog toga što im je priznanja uručio predsednik Srbije.

"Srbiju i Rusiju vezuju dugogodišnji odnosi, ali i ne samo odnosi, već prijateljstvo i bratstvo. Posmatramo svet sa istih pozicija, branimo iste vrednosti i principe, što se odnosi i na Kosovo i Metohiju", rekao je Nebenzja.

Uz podsećanje na istorijske veze dve zemlje, Nebenzja je poručio da će Rusija biti na strani Srbije u pravednoj borbi srpskog naroda.

Narednih dana Vučić će uručiti odlikovanja predstavnicima svih država koje su pomogle Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.

Kurir.rs