Na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se i danas raspravlja o rebalansu budžeta, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta je ustao ustao i tvrdio da mu nije data reč. On je zatim u besu bacio poslovnik Skupštine Srbije.

On je to uradio tokom replike ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića, a zatim je svoj postupak opravdao rečima da je poslovnik bacio, jer ga potpredsednica Narodne skupštine Marina Raguš "gazi uporno ovde".

Aleksandar Jovanovć Ćuta
Printskrin Aleksandar Jovanović Ćuta baca poslovnik

Podsetimo, poslanik Aleksandar Jovanović Čuta se juče žalio tokom sednice Skupštine da zbog plaćanja kazni u parlamentu ima manju platu, a predsednica parlamenta Ana Brnabić odgovorila mu je da je kažnjavan isključivo u skladu sa poslovnikom.

"Čim naučite poslovnik i naučite kako da se ponašate u Narodne skupštine Republike Srbije, čuvate njeno dostojanstvo, ja ću prestati da vam izričem opomene. Dok se ponašate kako se ponašate, kršite poslovnik Narodne skupštine, urušavate dostojanstvo ovog doma - bićete kažnjavani u skladu sa poslovnikom. Na kraju krajeva, novac od kazni ide u humanitarne svrhe, pa eto i neke vajde od vašeg bivstvovanja u Narodnoj skupštini", poručila mu je juče Brnabićeva.

Koliko poštuje poslovnik videli smo danas, kada je isti bacio, a ovakav postupak dugo nije viđen u parlamentu. 

Kurir.rs