Šef poslaničkog kluba Ekološki Ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta danas je u Skupštini Srbije "pljunuo" na Ustav i državu!

Poslanik, koji je poznat po incidentnom ponašanju, je danas bacio Zbirku propisa koja sadrži: Ustav, Ustavne zakone, Zakon o narodnoj skupštini, Poslovnik i Jedinstvena metodološka pravila za izradu propisa.

Na ovaj način ukazao je nepoštovanje prema sopstvenom Ustavu i zakonima.

Zbirka propisa
Prinskrin Zbirka propisa

Svi mediji su prvo preneli da je Ćuta bacio poslovnik u besu, da bi smo u međuvremenu saznali da je reč o zbirci propisa koja između ostalog sadrži u Ustav Srbije.

Podsetimo, Aleksandar Jovanović Ćuta je i tokom jula pravio haos na sednici Skupštine Srbije i tom prilikom mu je predsednica parlamenta izrekla opomenu.

Naime, tokom obraćanja premijera Miloša Vučevića, šef poslaničke grupe Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanovic Ćuta je dobacivao iz poslaničke klupe govoreći da će premijeru da "izvuče uši".

"Izričem opomenu Aleksandru Jovanoviću. Dok je predsednik Vlade govorio, on je pretio, obećavao da će mu izvući uši! To je taj nivo diskusije, kako on predstavlja građane. Izričem opomenu i molim vas od srca da poštujete građane, ovaj Dom, i sve narodne poslanike bez izuzetka, bilo da su vlast ili opozicija", navela je tada predsednica parlamenta.

Kurir.rs