Ministar Đorđe Milićević izrazio je večeras snažnu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija poslao jasnu poruku svetu: "Srbija nikada i nikome neće dati svoju slobodu!"

- Predsednik Vučić je jasno istakao ključne izazove s kojima se svet suočava, naglašavajući urgentnu potrebu za vraćanjem poverenja u međunarodno pravo i principima koji su osnova Ujedinjenih nacija. U svom obraćanju, predsednik je hrabro ukazao na probleme duplih standarda i nepoštovanja međunarodnih normi, čime je otvorio važnu diskusiju o pravima malih naroda - istakao je ministar.

GetOriginalImageById.jpg
Printskrin RTS 

Predsednik Vučić je ponovo potvrdio posvećenost Srbije evropskom putu, ali je jasno ukazao na nepravdu koju trpimo od strane velikih sila.

- Njegova odlučnost da se bori za interese Srbije i pravdu za svoj narod predstavlja inspiraciju i poziv na akciju svima nama koji smo na državnim funkcijama - naglasio je ministar Milićević. Ministar je ocenio i da je govor predsednika Vučića poziv na jedinstvo svih zemalja u razvoju, da se zajedno borimo za svet zasnovan na pravim vrednostima.

- Uz podršku lidera kao što je predsednik Vučić, verujemo u bolju budućnost za celu planetu - zaključio je ministar Milićević.

Kurir.rs