BREZJAK - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ispunio je obećanje koje je dao tokom obilaska Podrinja početkom septembra ove godine i danas poslao novu opremu za osnovnu školu "Mika Mitrović". Ova donacija, koja uključuje savremena nastavna sredstva i tehnološke uređaje, ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa i stvaranje boljih uslova za učenike i nastavnike.

Podsetimo, tokom boravka u Podrinju, predsednik je posetio školu u Brezjaku i tok prilikom naglasio važnost ulaganja u obrazovanje kao ključnog faktora za razvoj društva. "Obrazovanje nije samo prioritet, već i temelj budućnosti naše dece", izjavio je tada predsednik i obećao opremu, kao i jaču podršku školama u Srbiji.

WhatsApp Image 2024-09-25 at 13.34.29_384198ec.jpg
Kurir 

Škola "Mika Mitrović" sada je obogaćena informatičkom opremom koja uključuje četiri velike Huawei table, 40 računara, pet štampača i laptop. Ova nova tehnička sredstva neće samo unaprediti nastavu u Brezjaku, već će značajno poboljšati obrazovne uslove i za učenike i nastavnike u isturenim odeljenjima škole u Koreniti i Nedeljicama.

Direktor škole, Milivoje Đurić, zahvalio je predsedniku Vučiću na ispunjenom obećanju, ističući da će nova oprema značajno podići kvalitet nastave.
"Ova donacija će omogućiti da nastava bude na mnogo višem nivou, što će se pozitivno odraziti na rezultate učenika. Veoma smo zahvalni predsedniku na brzoj i efikasnoj realizaciji svega što je obećao i na tome što nas nije zaboravio", rekao je Đurić.

WhatsApp Image 2024-09-25 at 13.34.29_83536de9.jpg
Kurir 

Ova inicijativa predstavlja deo šire državne strategije koja teži modernizaciji obrazovnog sistema kroz ulaganje u infrastrukturu i opremu škola, kako bi se stvorili optimalni uslovi za obrazovanje. Takođe, očekuje se da će slične mere biti primenjene u drugim školama širom Srbije, prema planovima za dalju podršku i razvoj prosvetnom sistemu u zemlji.

S obzirom na važnost obrazovanja za budućnost i napredak društva, ova akcija predsednika dočekana je sa velikim zadovoljstvom u lokalnoj zajednici. Učenici i nastavnici u Brezjaku nadaju se da će ovakve inicijative postati uobičajena praksa i da će obezbediti dugoročnu podršku razvoju obrazovanja u Srbiji.

Kurir.rs