Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je da institucije zdravstva na KiM koje funkcionišu u sistemu Republike Srbije nemaju nikakvu komunikaciju sa prištinskim institucijama zdravstva i da ga je iznenadila izjava prištinskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje koji tvrdi suprotno.

Svečlja je juče izjavio da zdravstvene institucije na KiM u sistemu Republike Srbije neće nastaviti da funkcionišu po srpskom sistemu, već da će se definisati njihova delatnost unutar zakona Kosova i da kosovsko Ministarstvo zdravlja već vodi neophodne komunikacije sa zdravstvenim sistemom koji deluje u opštinama gde su Srbi većina.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek ističe da je iznenađen izjavom Svečlje, prenosi Kosovo Online.

„Sa čuđenjem sam juče pročitao izjavu ministra policije gospodina Svečlje u kojoj on izjavljuje da institucije zdravstva koje su u sistemu Republike Srbije komuniciraju sa kosovksim institucijama zdravstva. Do sada nikakve komunikacije nije bilo između ova dva sistema“, rekao je Elek.

Još ga više iznenađuje, kako tvrdi, da o zdravstvu govori ministar policije.

„Ono što još više čudi sve nas je da u zdravstvenom sistemu na teritoriji Kosova i Metohije izjave daje ministar policije koji gotovo nema nikakve dodirne tačke sa zdravstvenim sistemom u kojem mi funkcionišemo“, rekao je Elek.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.