Potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, odgovarajući na napade i uvrede opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini, složio se sa njima da treba ulagati više u obrazovanje, ali je istakao da se boji da je za neke potpuno kasno.

"Ovde je gospodin Aleksić koji nam svima drži predavanje, čovek zna sve, zna ekonomiju, vojsku, filozofiju. Da smo na vreme ulagali u vaše obrazovanje ne biste prve dve godine srednje škole završili sa prosekom 3,40, treći 2,50, četvrti razred prosečna ocena 2,86. A bogami ni na fakultetu nije bio loš, prosečna ocena posle deset godina studiranja 6,33, ne zna se ko mu je dao sedmicu", rekao je potpredsednik Vulin.

Odgovarajući na prozivke opozicionih poslanika potpredesdnik Vulin jer naglasio da je u životu dobio odlikovanja od vladike bihaćko-petrovačkog Sergija, srpskog patrijarha Irineja, predsednika Republike Srpske i kao i odlikovanje od predsednika Ruske Federacije. "Kao što vidite, dobio sam odlikovanja od ljudi koji su Srbi ili koji vole Srbiju, i tu nema ni malo kontradiktornosti. Meni je bilo jako lako da zaslužim orden od Vladimira Putina zato što tamo piše - za čuvanje, jačanje prijateljstva izmedju Srbije i Rusije. To je lako, i Srbija i Rusija ne priznaju Kosovo, i Srbija i Rusija nisu članice NATO pakta, i Srbija i Rusija hoće da Republika Srpska bude slobodna u skladu sa Dejtionskim sporazumom. Pogledajte kako je lako raditi na razvoju i očuvanju odnosa izmedju Srbije i Rusije. Kako li vi pravdate sebe kada odlazite u američku, nemačku, francusku ambasadu, kako vi pravdate sebe kada pljujete svoju vlast i tražite da se ovde sprovede obojena revolucija, da nam uvedu sankcije?", rekao je potpredsednik srpske vlade.

Osvrnuo se i na deo izlaganja poslanika Zdravka Ponoša o ministru koji je posetio sedište CIA. "Imali smo priliku da slušamo i gospodina Ponoša koji se hvali svojim vezama sa CIA i stranim službama. A da je činjenica sve što je rekao, i ovaj put mu verujem, jeste u pravu, naravno da je Vikiliks tu da sve to potvrdi. Uostalom, kako je rekao gospodin Ponoš kada je postao načelnik Generalštaba govoreći o NATO agresiji, mada nije se baš opredelio da je NATO agresija, ali je rekao da treba da gledamo u budućnost a ne u prošlost, i to je bila sva njihova filozofija."

Potpredsednik Vulin je dodao da je opozicione poslanike slušao danima i da o budžetu nisu rekli ništa. "Izvikali ste se, izvredjali ste koga ste mogli, doveli ste skupštinu do toga da ovde nema sukoba ideologija, programa i ideja već isključivo ličnih uvreda i baš ničega drugog."