Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom "Global afers" i ko-predsednikom Globalnog instituta "Goldman Sachs", Džaredom Koenom u Njujorku.

- Sa Džaredom Koenom, jednim od najuticajnijih ljudi i odličnim poznavaocem globalne situacije, razgovaram o izazovima koji su pred nama, svetu koji se ubrzano menja usled sve složenijeg geopolitičkog i geoekonomskog okruženja - napisao je Vučić uz podeljene fotografije na svom Instagram nalogu.

Kako je dalje naveo, razmenili su mišljenja i o uticaju sredstava komunikacije na kreiranju globalnog mnjenja, pomeranju granica u savremenim tehnologijama i njihovoj primeni u brojnim oblastima, a posebno o investicijama u znanje i mlade generacije koje su već zakoračile u nove civilizacijske sfere.

- Sa ponosom sam predstavio uvaženom sagovorniku sve potencijale Srbije u oblasti nauke i tehnologije, kao i brojne projekte na kojima naši talenti već uveliko rade u biznis inkubatorima, start-ap habovima i naučno-tehnološkim parkovima, koje smo otvorili u najvećim gradovima naše zemlje - dodao je. 

Kurir.rs