Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na prijemu koji je priredio potpredsednik Vlade i ministar spolјnih poslova UAE šeik Abdula bin Zajed al Nahjan povodom Generalne debate 79. zasedanja GS UN.

- Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje tokom Generalne skupštine UN. Ponovio sam značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE, koje se ogleda u zajedničkoj viziji budućnosti i vrednostima koje delimo.

- Ovaj prijem bio je i odlična prilika za jačanje diplomatskih veza i predstavljanje interesa Srbije na međunarodnoj sceni kroz susrete sa brojnim liderima, diplomatama i donosiocima odluka i razmenu mišljenja o ključnim temama od globalnog značaja.

Uz zahvalnost domaćinu na izuzetnom prijemu, zamolio sam ga da prenese moje srdačne pozdrave šeiku, prijatelju naše zemlje, koji je svojim ličnim angažmanom doprineo snažnom razvoju Srbije i iskrenoj bliskosti između naših naroda - istakao je predsednik Vučić.

Bonus video:

Kurir televizija Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo