Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu oglasio se saopštenjem u kom su odgovorili na navode predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa

- Stigla je još jedna potvrda da Đilas i njegova stranka s parama znaju samo kad su na njihovim ličnim računima i u njihovim džepovima. Da bi sakrili da ne razumeju javne finansije, da ne umeju da čitaju i tumače budžet Grada i da ih ne interesuje dobrobit građana, Đilasovi novosadski stručnjaci pokušavaju da obmanu Novosađane besmislicama da je gradski budžet u haosu, da je izvršenje budžeta loše, i da SNS to želi da sakrije zakazivanjem sednice Skupštine Grada sa Dnevnim redom od 130 tačaka. Razlika između stvarnosti i halucinacija koje im se priviđaju je ogromna. Budžet Grada veći je za 5,1 milijardi dinara. Umesto 42,7 milijarde dinara u gradskoj kasi naći će se 47,9 milijardi dinara - navodi se u saopštenju. 

Dodaje se i ukupan budžet Grada Novog Sada u odnosu na prethodnu godinu. 

- Dakle, u odnosu na inicijalnu odluku, usvojenu u decembru prošle godine, ukupni budžet Grada veći je za 12,08 odsto. Samo prihod od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke za tri milijarde dinara je veći nego ceo budžet Grada 2012. godine, koji je iznosio 17 milijardi dinara. Kada je u pitanju izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine, ostvareno je 93,5 odsto planiranih prihoda i primanja, kao i 73,7 odsto planiranih rashoda. Nije neophodan doktorat da bi se znalo da godina ima 12 meseci, i da od juna do decembra ima još šest meseci tokom kojih se realizuje budžet.

"Prosečna plata tri puta veća u odnosu na 2012. godinu"
- Koliko se Novi Sad razvio u poslednjih 12 godina svedoče podaci da je u Novom Sadu krajem prošle godine registrovano 175.136 zaposlenih, što je za 44.415 više nego 2012. godine. Takođe, drastično je uvećana privredna aktivnost. U 2012. bilo je 23.261 privrednih društava i preduzetnika, a danas ih ima 35.533, što je 52,76 odsto više nego pre 2012, godine, a takođe, i prosečna plata od 115.000 dinara je skoro tri puta veća nego 2012. godine.

"SNS nema šta da krije, to su činjenice!"

U saopštenju se dodaje i namena prihoda od poreza na imovinu.

- Smeta im što se umesto "Jugolata" gradi soliter. Pitamo se zašto onda nisu sprečili svoje današnje koalicione partnere, s kojima dele ideologiju i odborničke klupe, da opljačkaju jednu od najzačajnijih fabrika, ne samo u Novom Sadu, već u Srbiji? Zašto ih nisu sprečili da je kupuju i preprodaju, unište i oteraju u stečaj? Nisu, jer ih nije bilo briga za sudbinu radnika "Jugoalata", kojima su vlasnici ostali dužni 22 miliona evra za plate i doprinose! Nije Grad prodao "Jugoalat" investitoru, već sud, zato što je uništen u privatizaciji, u kojoj su svi izgubili. I radnici, i država i Grad Novi Sad - navodi se i dodaje:

- Grad će na ime obračuna doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na ovoj lokaciji prihodovati oko 3,5 milijarde dinara, a od poreza na imovinu će godišnje prihodovati oko 42,5 miliona dinara, odnosno oko 360 hiljada evra. U narednih 20 godina, isto koliko je "Jugoalat" propadao i dugovao svima redom, od poreza na imovinu Grad će ostvariti prihod od najmanje 850 miliona dinara. Tih 850 miliona biće uloženo u gradnju vrtića i škola. To su činjenice. Sve ostalo su zlonamerne fantazije. SNS nema šta da krije. Naprotiv. Očigledno je da se Novi Sad snažno razvija, i da je bolji život Novosađana ključ rebalansa i politike SNS-a. Nastavićemo da ulažemo u razvoj celog Novog Sada. Da ulažemo u Novi Sad budućnosti. Nastavićemo da obezbeđujemo uslove za bolji život Novosađana. Đilas i njegovi partijski drugovi nek nastave da žive u svetu iluzija, obmana i zabluda - završava se u saopštenju. 

Kurir.rs



Nastavićemo da ulažemo u razvoj celog Novog Sada. Da ulažemo u Novi Sad budućnosti. Nastavićemo da obezbeđujemo uslove za bolji život Novosađana. Đilas i njegovi partijski drugovi nek nastave da žive u svetu iluzija, obmana i zabluda.

Kurir.rs

BONUS VIDEO

kurir televizija "OPOZICIJA JE DOBILA NOVOG STEČAJNOG UPRAVNIKA" Analitičari: Bojkot nije uspeo, pobeda SNS ubedljiva, primer Niša pokazuje JEDNO