Na sednici Skupštine grada Užica danas se dogodio skandal koji nije zapamćen u užičkom parlamentu. Samostalni odbornik Ivan R. Filipović je za govornicom raširio majicu neprikladnog sadržaja, sa srednjim prstom, i rekao da je to “poklon za gradonačelnicu grada od građana Užica”.

Predsednik Skupštine grada Branimir Mitrović je odmah izrekao opomenu na ponošanje Ivana R. Filipovića i rekao:

- Mene je stvarno sramota zbog toga što ste uradili za govornicom – rekao je Mitrović.

Sednica - majica sa srednjim prstom.jpg
Kurir/Z.G. 

Na ovo je reagovao i Gradski odbor SNS-a.

"Ogromna većina građana Užica danas je zgrožena ponašanjem odbornika opozicije u Skupštini grada Užica. Nikada, ali nikada se u užičkom parlamentu nisu desile stvari kakve su nam priredili novi odbornici, oni koje su građani Užica birali da se u tom istom parlamentu bore za rešavanje njihovih problema. Ono što je danas u užičkom parlamentu uradio samostalni odbornik Ivan R. Filipović, nije primereno ni za ulicu, a kamoli za jedan parlament, gradonačelnika i u ovom slučaju, jednu ženu, gradonačelnicu i zaslužuje najoštriju osudu, svih onih koji su tom sramotnom činu danas prisustvovali", naveo je GO SNS u saopštenju.

Dalje navode da je "poražavajuće bilo gledati ovakvo ponašanje, posle decenija dostojanstvenog rada užičke skupštine u kojoj su i do sada bili opozicioni odbornici, u kojoj su se vodile diskusije i rasprave, ali ponovićemo, nikada na ovakav način".

Takođe su "najoštrije osuđeni i pokušaje politički organizovanog upada na sednicu Skupštine grada Užica, od strane grupe građana, koja se navodno spontano okupila. Osuđujemo i krajnje nekorektno ponašanje prema ženama, koje su brojale glasove", navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Zvezdana Gligorijević