Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel izjavio je novinarima u Njujorku da nema sumnje da je situacija po pitanju KiM bila bolja u vreme administracije Donalda Trampa, dodajući da je razočaran što je propalo sve što je dogovoreno dok je Tramp bio predsednik.

"Razočaran sam što je sve ono što je Tramp dobro uradio u regionu, pokvareno. Ne moram da govorim ni vama, ni mojim prijateljima Albancima, uopšte ljudima u regionu da je situacija lošija pod Bajdenovom administracijom", rekao je Grenel.

 Dodao je da "nije siguran da Kamala Haris uopšte zna gde je Balkan", što ga, kaže, čini tužnim.

Ricard Grenel.jpg
Printscreen Kosovo online 

 Prema njegovim rečima, ona nije fokusirana na to pitanje.

"Nema sumnje da su stvari bile bolje pod Trampom", ponovio je Grenel.

Na pitanje da li će se razvijati iskreno prijateljstvo SAD i Srbije ukoliko na američkim izborima pobedi Tramp, Grenel je poručio da Srbiju i Ameriku veže iskreno prijateljstvo bez obzira ko je na čelu SAD, jer dve zemlje imaju dugu istoriju odnosa.

 Preneo je i da je u razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, njegov savet uvek bio da se Srbija udalji od Rusije i Kine i približi se Zapadu i SAD.

"Budućnost Srbije je da uvek bude uz Ameriku, a ne uz Rusiju i Kinu", uveren je Grenel.

Odnosi između SAD i Srbije će uvek biti dobri, jer je to izvan politike, dodao je Grenel, koji je prisustvovao prijemu Misije Srbije pri UN pod nazivom "Srbija iza budućnosti".

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

 Bonus video:

Kurir televizija KAKO JE KAMALA HARIS NAPRAVILA NEVEROVATAN PREOKRET? Jeleča iz Njujorka analizirao: Pre mesec dana smo svi mislili da će izgubiti