Opozicija godinama tvrdi da se nekadašnj premijerka danas predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ne samo, kako vole da kažu "uvalila u Jovankinu vilu" već i da ju je kupila! Tu laž ponovo je u Skupštini Srbije izgovorio Aleksandar Jovanović Ćuta, šef poslaničke grupe Ekološki ustanak.

Naime, poslanik Jovanović, koji je inače poznat po incidentnom ponašanju na skupštinskim sednicama, verbalno je napao je predsednicu parlamenta.

"A vi gospođo Brnabić, niste mi odgovorili na pitanje koliko košta Jovankina vila koja je sad vaše privatno vlasništvo. Odakle vam bre milioni za tu vilu? Ajde odgovorite sada da svi čujemo to. A ko je vama dao vilu Jovankinu?", - vikao je Ćuta.

Ćuta skupština.jpg
Printscreen RTS 2 

 "I odakle vam pare za tu vilu? Koliko košta? Ajde, recite mi, koliko košta ta vila i bazen? Sram vas, bre, bilo. Ko vas je skrpio takve, ej? Imate li vi bre ljudsko dostojanstvo?" - urlao je poslanik Jovanović Ćuta.

Predsednica parlamenta mu je zatim mirnim glasom odgovorila.

"Što se tiče vile, evo recite vi meni narodni poslaniče, pred svim građanima Republike Srbije, pošto nas svi gledaju, a ovo je već treći put da iznosite tu laž. Recite mi, kada se pokaže da nisam kupila tu vilu, jer pod jedan ja takve novce verovatno nikad u životu neću imati, ni ja ni moja porodica, ne bih imala ni pojma koliko košta, a pod dva - ovo nije takva ni Vlada ni državna administracija da bi otuđila bilo šta državno. Upravo suprotno, sređivali su i sređivali smo sve ono što je bilo uništeno, ruinirano, da bi ostavili budućim generacijama u ovoj zemlji", rekla mu je Ana Brnabić.

Ana Brnabić.jpg
Printscreen RTS 2 

 "Sad vi meni recite, kada pokažem, sutra ujutru, da ste lagali svih ovih dana da sam kupila vilu, šta onda? Hoćete mi uputiti izvinjenje, makar?", rekla je Brnabićeva.

Jovanović je na to odgovorio da hoće, a predsednica Skupštine mu je odgovorila: "Hoćete. Važi, dogovoreno".

No, što se nas tiče nismo čekali jutro, već smo uz nekoliko jednostavnih koraka iliti klikova na Katastru, našli po adresi vilu Jovanke Broz, udovice doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, na adresi Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 75.

Kao što se može i videti - reč je o javnoj svojini, koja služi kao zgrada državnih organa i organizacija - rezidencija. Dokument je ovde:

Katastar Jovankina vila.jpg
Printscreen RGZ 

Zaključak - Aleksandar Jovanović Ćuta je lagao svih ovih dana da je predsednica parlamenta Ana Brnabić kupila Jovankinu vilu.
Pretpostavljamo da sada sledi Ćutino izvinjenje...

Kurir.rs/D.R./M.CG.