Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić danas je u Skupštini Srbije, na ponovljene kritike poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute o projektu eventualnog iskopavanja litijuma kompanije "Rio Tinto", istakao da je Jovanovićeva borba za ekologiju neiskrena, jer još nije odgovorio na na pitanje "kako je njegov kum mogao da poseče 461 stablo u Beogradu da bi gradio na tom prostoru".

"Mogli smo da čujemo o tome kako se oni koji izdaju dozvole za mini hidroelektrane, posle bune, kako oni koji apliciraju za dozvole za mini hidrocentrale, postaju protivnici kada te dozvole ne dobiju… Da vidimo kako oni koji se bune i građane ubeđuju da ne treba kopati ništa, predlažu zakon u kojem stoji da samo na 140 hektara ne treba kopati, dok je sve drugo dozvoljeno, i to - samo privremeno, dok oni ne dođu na vlast. Ali, nismo dobili odgovor samo na jedno pitanje - šta je sa Miroslavom Kovačevićem, Jovanovićevim kumom koji je posekao u sred Beograda, pored parka Šumice - 461 stablo" rekao je Vesić.

Ćuta 3.jpg
Printskrin Aleksandar Jovanović Ćuta

 Naveo je da je to najbolji primer koji pokazuje zašto se ne treba čuditi dvostrukim aršinima Aleksandra Jovanovića i drugih, kako je rekao, lažnih ekologa.

"Kum može da seče stablo i onda to nije problem, može da uništava zelenilo, ali se Jovanović tada ne buni, već ćuti i opravdava svoj nadimak. Nismo mogli da čujemo da se neko bunio, saopštavao, pretio, upadao u Skupštinu grada, Skupštinu opštine Voždovac, da je to skandal, ekocid... Ništa od toga, jer tamo gde je kum, onda sve može, a gde je neko drugi, ko nije kum ili finansijer, onda ne može“, kazao je Vesić.

Kurir.rs/M.CG.

 Bonus video:

kurir televizija MINISTAR GORAN VESIĆ ZA KURIR: Ne naoružavamo se da bi nekoga napali, već da zaštitimo svoju slobodu i nezavisnost