Milenko Jovanov, šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, poručio je na sednici, na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta, da predstavnici opozicije razvodnjavaju raspravu jer se plaše sednice o litijumu.

On je istakao da je jasno da predstavnici opozicije otvaranjem po sto tema žele da u replikama prođe ceo dan da bi onda mogli da izbegnu raspravu i glasanje o predlogu zakona (o litijumu) koji su podneli.

"Bitno mi je samo da građani vide koliko razvodnjavaju raspravu, koliko beže od toga da se uopšte počne razgovor na temu onog faličnog zakona koji su predali ovde, koji je neispravan i u formalnom i u materijalnom smislu. Jedva čekam da o njemu da raspravljam jer ćete onda tek imati prilike da čujete razne interesantne stvari - istakao je Milenko Jovanov.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je naveo i da ta poslanička grupa neće učestvovati u odugovlačenju.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić zahvalila se, na početku današnjeg nastavka rasprave, poslanicima vladajuće većine u parlamentu, s obzirom na to da su oni oobezbedili kvorum za početak sednice.

Podsetimo, narodni poslanici su vanrednu sednicu na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta i pratećim zakonima počeli u ponedeljak.

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir televizija "U DOLINI JADRA NIŠTA SE NEĆE KOPATI NAJMANJE 24 MESECA!" Vučević o litijumu za Kurir televiziju: Do tada ćemo dobiti sve odgovore