Ni građani Srbije, ali ni predsednica Skupštine Ana Brnabić, nisu čuli izvinjenje Aleksandra Jovanovića Ćute, šefa poslaničke grupe Ekološki ustanak, koji je lagao da je predsednica parlamenta vlasnica vile Jovanke Broz.  

Podsetimo, Jovanović je danima otpuživao Anu Brnabić da je kupila vilu Jovanke Broz. On joj je, takođe, obećao izvinjenje ako se utvrdi da je to što priča laž, međutim i tu je slagao jer izvinjenje nije uputio.

brnabic.jpg
Marina Lopičić, Printscreen, Nemanja Nikolić 

Naime, Kurir je uvidom u Katastar, našao po adresi vilu Jovanke Broz, udovice doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, na adresi Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 75. Kao što se može i videti - reč je o javnoj svojini, koja služi kao zgrada državnih organa i organizacija - rezidencija. 

Katastar Jovankina vila.jpg
Printscreen RGZ 

 Poslanik Jovanović ne samo da danas nije uputio izvinjenje Brnabićevoj, već je u parlamentu priznao da je slagao.

"Što se tiče vaše vile na Dedinju. Da, vi niste vlasnik Jovankine vile na Dedinju", rekao je Jovanović u diskusiji, a Brnabićeva ga je upitala:

"Izvinite, nisam čula, nisam vlasnik? Molim? Nisam vlasnik te vile? Aha, znači, tri dana ste pričali da sam vlasnik, ali sada kažete da nisam", rekla je ona.

ĆUTA(O)

Aleksandar Jovanović i pored ovog priznanja nije rekao "izvinite" predsednici Skupštine, iako je prethodni dan rekao da će to učiniti ukoliko se utvrdi da ne govori istinu odnosno da laže.

"Poštovani narodni poslaniče, hvala vam na svemu što ste pokazali u poslednjih pet dana. Pred građanima Republike Srbije smo se ljudski dogovorili, sinoć, da ukoliko pokažem danas da ste govorili neistinu, i da to što vi zovete Jovankina vila, a što je vila Republiike Srbije, nije moje vlasništvo da je nisam kupila da ćete se danas izviniti. Vi ste rekli: "Da, izviniću se". Poštovani građani Republike Srbije nismo čuli izvinite. To su takvi ljudi. Meni vaše izvinjenje više ni ne treba. Vi ste nešto obećali, slagali ste, i to ste slagali pred čitavom javnošću Republike Srbije, i vi ste sve o sebi rekli", rekla je Brnabićeva

I ne samo da nismo čuli "izvinite", već je poslanik Ćuta prešao na drugu temu - stan Ane Brnabić.

"Vi ste vlasnik 375 kvadrata stana", rekao je Jovanović Brnabićevoj.

STAN NA KREDIT

Predsednica parlamenta je Jovanoviću odgovorila da je stan kupila dve godine pre nego što je počela da se bavi politikom.

"Što se tiče stana koji sam kupila, kupila sam ga 2014. godine, dve godine pre nego što sam ušla u politiku. Niko moj se nikada nije bavio politikom. Niko moj nikada nije bio u javnom sektoru. Kupila sam ga na kredit, na 30 godina, dok sam radila, u privatnoj kompaniji, a taj posao sam zaradila svojim znanjem, umećem i trudom - istakla je ona i dodala da i dan danas otplaćuje kredit.

"Gospodine Jovanoviću, ušla sam u politiku, ništa mi nije trebalo, imala sam auto, imala sam kuću u Beogradu, kuću na moru, ništa mi nije trebalo. A vi ste pokazali kakav ste čovek, time što ste pred svim građanima Republike Srbije, rekli da ako pokažem da ste lagali, uputićete izvinjenje, nisam tražila odštetu, ništa vam nisam tražila samo jedno ljudski izvini. Rekli ste izviniću se, i niste se izvinili, takav ste vi čovek. Hvala Vam što ste pokazali svim građanima Republike Srbije kakav ste", zaključila je predsednica parlamenta.

Kurir.rs / D.R.

 Bonus video:

Kurir televiz Ana Brnabić konferencija