Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave prvog stepena zameniku stalnog predstavnika Bolivarske Republike Venecuele pri Ujedinjenim nacijama Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu.

"Počastvovan susretom sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom Pintom i zamenicom ministra za Evropu Koromoto Godoj, u čijem prisustvu sam uručio odlikovanje zameniku stalnog predstavnika njihove zemlje pri UN Hoakinu Albertu Perezu Ajestaranu u znak priznanja za posvećenost Venecuele odbrani prava, pravde i normi međunarodnog javnog prava, čime država Srbija ujedno afirmiše i značaj međunarodne saradnje i solidarnosti u borbi za najveće vrednosti čovečanstva na globalnom nivou", naveo je predsednik Vučić na Instagramu.

"Orden srpske zastave prvog stepena nije samo lično priznanje, već i simbol zajedničke borbe za pravdu i mir, koja je od suštinskog značaja za jačanje međunarodnih odnosa. Uveren sam da ćemo na ovaj način nastaviti da dodatno jačamo prijateljstvo između Srbije i Venezuele, kao zemalja hrabrih ljudi sa dugom i ponosnom tradicijomi slobodarskim duhom", dodao je Vučić. 

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Stručnjaci o govoru Vučića pred SB UN i borbi za Kosovo