Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je da je opozicija i danas pokazala da je spremna da monopolizuje svaki vid zadovoljstva ili nezadovoljstva u državi, opravdanog ili neopravdanog, objektivnog ili subjektivnog i da to koristi kao priliku za ulazak na politički poligon, a da sada zloupotrebljava sindikalnu borbu prosvetnih radnika.

"To smo imali i kod ubistva dece u osnovnoj školi na Vračaru, to smo imali kod svih nesreća koje nam se dešavaju u državi a sada sebi dajete za pravo da vi monopolizujete politički sindikalnu borbu prosvetnih radnika", rekao je Vučević u Skupštini Srbije odgovarajući narodnom poslaniku poslaničke grupe Nardni pokret Srbije - Novo lice Srbije Urošu Đokiću koji je pozvao građane da podrže prosvetne radnike koji su najavili protest za sredu, 2. oktobar.

"Vi u stvari urušavate njihovu sindikalnu borbu, jer hoćete vi da se pojavite na tom skupu. Vi sada činite medveđu uslugu sindikalnim radnicima ili sindikatima u prosveti, jer pokušavate i sve vreme radite tokom rasprave o rebalansu budžeta da monopolizujete njihovu borbu", rekao je Vučević.

Istakao je da prosvetne radnike niko ne potcenjuje i da je Vlada Srbije ispunila gotovo sve što je dogovoreno protokolom između Vlade Srbije i sindikata u prosveti prošle godine. " Spremni smo da nastavimo i dalje da razgovaramo", rekao je Vučević.

Kurir.rs/RTS