Danas je Međunarodni dan starijih osoba, koji se obeležava širom sveta, sa ciljem da se ponovo ukaže na probleme sa kojima se stariji ljudi suočavaju.

Predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić je povodom 1. oktobra, poručio da je socijalna garantovana penzija prvi ozbiljan korak u borbi protiv siromaštva.

PUPS, partija socijalne pravde, godinama se snažno zalaže za socijalno odgovornu državu. A to danas konkretno znači uvođenje socijalne garantovane penzije ne manje od 150 evra, poput zemalja u okruženju. To socijalno davanje namenjeno je svim muškarcima i ženama starijim od 65 godina, koji nemaju penziju, niti bilo koje druge prihode. Među njima je najviše žena, i to žena sa sela. Socijalna garantovana penzija je prvi ozbiljan korak u borbi protiv siromaštva. I očekivanja za njeno uvođenje – sasvim su opravdana!“ - istakao je Krkobabić.

„Međugeneracijska solidarnost i stalna briga o najstarijima jesu neizostavni imperativ i potvrda da se prema njima ophodimo dostojanstveno. Takva iskrena i konkretna solidarnost mlađih sa starijima, ali i starijih sa mlađima – pokazatelj je našeg civilizacijskog uzleta“, zaključio je Krkobabić.

Kurir.rs