Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je u oproštajnu posetu komandanata Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, koji sledeće nedelje završava jednogodišnje angažovanje na toj dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju, tokom susreta je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji KiM i dometima saradnje Vojske Srbije i Kfora za vreme mandata generala Ulutaša na čelu međunarodnih snaga bezbednosti.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, general Mojsilović je ukazao da je ona i dalje nestabilna i osetljiva, čemu dominantno doprinose jednostrani i provokativni potezi institucija u Prištini, koji u konačnom imaju za cilj promenu etničke strukture na severu KiM.

General Mojsilović je generalu Ulutašu, uz zahvalnost na korektnoj i profesionalnoj saradnji i profesionalnom angažovanju na dužnosti komandanta Kfora, poželeo uspeh na novim dužnostima.

Novi komandant Kfora će biti italijanski general-major Enriko Barduani, koji će dužnosti prvog čoveka međunarodnih snaga bezbednosti na KiM preuzeti 11. oktobra 2024. godine.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

 BONUS VIDEO

Video plus Mojsilović, Raodičić nije učestvovao ni prisustvovao na obuci ili vojnim vežbama, a šta on radi na svom imanju nije stvar Vojske Srbije