Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, obratio se građanima Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću iz Nemačke i na početku saopštio tužne vesti.

- Poštovani građani Srbije i poštovani Jagodinci želim da vas informišem da mi je umro brat. Nije rođeni, ja nema rođenog brata ni rođenu sestru, četvrto koleno je i veoma sam to teško podneo. Izolovao sam se malo od naroda u Srbiji, došao sam juče u Nemačku pošto je to Dan ujedinjenja istočne i zapadne Nemačke. Posle neprijateljstva najvećeg koje su imale dve Nemačke kasnije je srušen Berlinski zid i ja želim da pošaljem jednu pragmatičnu poruku predsedniku Aleksandru Vučiću - navodi Palma u obraćanju.

- Odluka koju donesete neka bude ekonomski patriotizam i nacionalni pragmatizam. Mi moramo da vodimo računa o budućnosti. Da ne stavljamo u situaciju i praunuke naše da sutra treba da ratuju. Da mi ne možemo da zaboravimo ono sta se dešavalo građanima Srbije u prošlim ratovima. Srbija mora da ide napred - izjavio je Palma.

Kurir Dragan Marković Palma iz Nemačke

On se u nastavku svog govora obratio predsedniku Vučiću i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

- Gospodine predsedniče Aleksandre Vučiću, dobro vodite Srbiju i ekonomska stabilnost je veoma važna za nezavisnost i da možemo sami da odlučujemo šta će Srbija da radi. Isto tako želja da se zahvalim ministru unutrašnjih polova Ivici Dačiću koji zajedno sa predsednikom Vučićem se bori u međunarodnim odnosima i u Srbiji da što manje kriminala u Srbiji postoji - rekao je Palma i istakao:

- Pozivam sve, i one druge nacionalnosti, da ih ne nabrajam, mnogo mešovitih brakova ima srpsko-hrvatskih brakova, između Muslimana i Srba, između Crnogoraca i Srba, između Makedonaca i Srba, deca su najvažnija! Ako je ljubav između muškarca i žene dete, to dete je iz ljubavi i ono mora da živi i da se bori da svojim radom i trudom nešto zaradi. Pozdravljam sve građane Srbije, a posebno moje Jagodince!