Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, reagovao je na svom nalogu na društvenoj mreži "X" na nesuglasice u opoziciji oko druge tačke dnevnog reda na predstojećoj sednici Skupštine Srbije o litijumu koja je zakazana za 7. oktobar.

Naime, iz tabora opozicije su prethodnih dana imali potpuno različita objašnjenja o drugoj tački dnevnog reda, te je tako poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović odbacila tvrdnje da je kriva što se na dnevnom redu parlamenta 7. oktobra neće naći i zahtev opozicije da se formira komisija.

Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka
Printskrin Danijela Nestorović

"Spekulisalo se o tome da sam ja navodno zaboravila da stavim i drugu tačku dnevnog reda. Postignut je bio dogovor da se to uradi kao dopuna dnevnog reda", kazala je Nestorovićeva, a prenosi Beta.

Optužbe na račun Nestorovićeve je izneo predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je pre dve nedelje istakao da je upravo poslanica Ekološkog ustanka zaboravila da stavi drugu tačku dnevnog reda.

0411-dragan-djilas---rgb01-beta-milos-miskov.jpg
Beta Miloš Miškov Dragan Đilas

"Problem je što će na sednici biti samo jedna tačka, jer je (poslanica Ekološkog ustanka Danijela) Nestorović zaboravila da preda drugu tačku dnevnog reda u kojoj bi trebalo da se bavimo zahtevom za formiranje komisije, da se vidi šta je sa potpisima Narodne inicijative. I obrazloženje ima nepreciznosti - što će vlast iskoristiti“, upozorio je tada Đilas za N1.

Jovanov je poredeći ove dve izjave koje dolaze iz redova opozicije poručio:

"Đilas nije obavešten o dogovoru, ili su u pitanju prve posledice saradnje i druženja sa Milošem Jovanovićem... Ali dogovorite se više, kumim vas Bogom. Jeste li zaboravili, jeste li se dogovorili, ili ste se dogovorili da zaboravite, šta god, jer ionako niko živ više ne može da pohvata i razume ni šta radite, ni šta pričate", naveo je on u objavi na platformi "X" i dodao:

"Samo nas iz te vaše papazjanije izostavite. Nit' luk jeli, nit' luk mirisali. Sve je vaša režija i ne možemo mi da budemo odgovorni za vaše neznanje, nesposobnost i površnost. Nismo vam staratelji, pobogu!".

Kurir.rs