Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa šefom Grupe "Rosseti" Andrejem Rjuminom.

Na sastanku su razmotreni ključni rezultati pregovora održanih u okviru poslovne posete ruske delegacije Beogradu.

Potpredsednik vlade Vulin zahvalio se gospodinu Rjuminu na poseti delegacije Grupe "Rosseti" i dodao da se raduje nastavku saradnje.

"Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji zbog čega smo ponosni. Srbija neće menjati svoju politiku i postati deo antiruske histerije. Vaše investicije i ljudi su u našoj zemlji potpuno sigurni. Mi nismo zemlja, kao neke druge, koja će otimati vašu imovinu", naglasio je potpredsednik srpske vlade.

WhatsApp Image 2024-10-04 at 11.13.50 AM (1).jpeg
Kurir 

Andrej Rjumin je istakao veliku pažnju koju Aleksandar Vulin posvećuje razvoju odnosa Ruske Federacije i Srbije i zahvalio mu se na učešću u organizaciji posete.

“Imali smo veoma naporan program putovanja, u okviru kojeg smo mogli da zacrtamo oblasti rada od zajedničkog interesa. Istaknuću razmenu iskustava u projektovanju, radu i upravljanju mrežnim kompleksom, kao i izazove digitalne transformacije. Takođe, hitan zadatak za sve zemlje danas je da obezbede bezbednost infrastrukture, uključujući informacionu. Ovo pitanje može postati još jedna tema saradnje energetskih kompanija Rusije i Srbije”, rekao je Andrej Rjumin.

Posebna tema sastanka bila je priprema za 20. sastanak Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, koji će se održati u novembru 2024. godine u Sankt Peterburgu pod predsedavanjem ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Maksima Rešetnjikova i ministra Nenada Popovića, odgovornog za međunarodnu ekonomsku saradnju u Vladi Republike Srbije.

Takođe, Aleksandar Vulin i Andrej Rjumin su razmotrili moguće pravce i praktične zadatke saradnje Grupe "Rosseti" i srpskih energetskih kompanija.

Kurir.rs