Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranja obilaznice oko Gornjeg Milanovca. Ovom prilikom se obratio okupljenim medijima i osvrnuo se na mnoge akutelne teme. 

 Jedna od najvažnijih jeste pitanje litijuma, te je on komentarisao činjenicu da predstavnici dela opozicije ne žele da on prisustvuje raspravi, uprkos tome što je on izrazio želju i spremnost da učestvuje.

"Nisu me pozvali, rekli su da ne žele moje prisustvo. Čeznuo sam, želeo i nudio se da prisustvujem. Poslanici koji su tražili raspravu o litijumu su rekli ne, ne, ne, mucajući, samo da ne budem prisutan. Pošto argumente nemate, oni nisu hteli i ne žele moje prisustvo. Sreman sam uvek da dođem kad me pozovu i uvek ću da ih pobedim ozbiljnošću, argumentima, odgovornošću. Čekam argumente od nekih drugih. Kada sam obavljao razgovor sa predstavnicima Rio Tinta, optužili ste me kako sam se bahato odnosio prema čelnicima Rio Tinta, pa nikako da se dogovrite da li sam bahat ili radim za njih", rekao je predsednik Vučić.

Kurir.rs