Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma prokomentarisao je predlog opozicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, odnosno o zabrani kopanja litjuma u Srbiji.

"Predlog opzicije o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, odnosno o zabrani kopanja litjuma u Srbiji i to što oni pripremaju za sednicu Skupštine Srbije su komedije ili poklade, kao što naš narod kaže, a to je kada maskirane povorke idu kroz sela. Tako jedan iz opozicije kaže za deo zemlje vezano za litijum "ovo je sada moja imovina, dali su mi, poklonili su mi i ja sada ne dam da se tu bilo šta radi", koja bre tvoja imovina. Svi u Srbiji znaju da opozicija u Srbiji ništa ne radi džabe. Jedan iz opozicije ima mnogo para i daje onima drugima iz opozicije kako bi svi bili zajedno, jer znaju da samo na izborima ne mogu ništa da urade i njihov cilj nisu izbori nego kako da nasilno preuzmu vlast. Da li se vi sećate jedne iz opozicije koja je, kada se desila tragedija u „Ribnikaru“ u Beograd izjavila „ roditelji ubijene dece nemaju tapiju na bol“. Ej ljudi jer znamo li mi šta slušamo i šta pričamo. Da zloupotrebe i takvu tragediju“, izjavio je u uključenju u TV Pink predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"Što se litijuma tiče, niko nije rekao, ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će biti kopanja litijuma, nego da će eksperti proceniti i izaći sa predlogom da ili ne. I zato je predlog opozicije obična komedija", kaže Marković.