Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, ministarka privrede Adrijana Mesarović i direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek prisustvuju danas na Aerodromu "Nikola Tesla" predstavljanju novog aviona s bojom i oznakom specijalizovane izložbe Ekspo 2027.

Sinisa Mali Air Serbia.jpg
Printscreen Instagam 

- Ako se vratimo u 2012. godinu, setite se JATA, preduzeća koje je imalo velike probleme. Sada stojimo pored novog aviona koji će nam koristti za letove kako do Njujorka i Čikaga, tako i do Kine do Guanžua i Šangaja. Pogledajte koliko se naša avio-kompanija promenila. U floti Er Srbije biće 29 aviona. Trebalo je puino hrabrosti da donesemo teške mere fiskalne konsolidacije, da JAT pretvorimo u najsupešniju i najbrže rastuću avio-kompaniju. To je doprinelo promene imidžu naše zemlje. Ovaj avion je u objama i dizajnu EKSPA, leteće i u Kinu, Zapad i na istok. Ovaj avion nosi poruku Dođite u Beograd u centar sveta 2027 godine. Očekujemo preko 3 miliona posetilaca - rekao je Mali.

Air Serbia.jpg
Printscreen Instagram 

 - Hoćemo da podignemo kvalitet infrastrukture u Srbiji u naredne dve i po godine. Hoćemo da podignemo plate, penzije, minimalnu zaradu, da našoj deci ostavimo uspešniju Srbiju. 2012. bili smo treći, četvrti, peti u regionu, a danas smo prvi - dodao je ministar.

Mali je prokomentarisao i to što je Srbija je prvi put u svojoj istoriji dobila investicioini kreditni rejting.

Expo 2027 Air Serbia.jpg
Printscreen Instagram 

 - Uspešnost naše ekonomske politike potvrđena je tim izveštajem o kreditnom rejtingu. Deo toga je i Ekspo i sve mere fiskalne konsolidacije. Od beton lige došli smo u prvu ligu. Nismo zemlja u razvoju, sada smo razvijena zemlja. Sa dna prve lige, hoćemo da idemo ka vrhu te tabele. Nove bolnice, škole, putevi, fabrike upravo tome doprinose. Naša ekonomija je druga najveca rastuca ekonomija u Evropi. Imamo rekordne strane direktne investicije - rekao je ministar.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir TV Ministar finansija Siniša Mali