Povodom istražnjih radnji za potrebe projekta rudnika bakra i zlata Grupa građana “Dr Dragan Milić” zahteva da nadležni pod hitno objasne Nišlijama pod kojim uslovima i ko je dozvolio istražna bušenja u blizini vrela Studena.

“Zahtevamo od nadležnih organa razjašnjenje o bušenjima u selima Gornja Studena i Bancarevo gde se nalazi vrelo Studena odakle se Nišlije snabdevaju vodom! Zahtevamo da se javnosti da na uvid sva dokumentacija ko je, kako i zašto dozvolio bušenje u blizini vrela Studena. Takođe, tražimo hitnu obustavu bušenja od strane australijske firme Appolo mineral ltd. Rudu koju traže nalazi se na mesecu ne u Nišu", izjavio je osnivač Grupe građana dr Dragan Milić.

Odbornička grupa GG “Dr Dragan Milić” tražiće dopunu dnevnog reda Skupštine grada na temu rudarenja u Nišu koja je zakazana za 10. oktobar u 9 časova.

“O temama od izuzetnog značaja za javno zdravlje moraju da se pitaju i da odlučuju samo i isključivo Nišlije a ne birokrate u ministarskim kabinetima", dodao je dr Milić.

Kurir.rs / RTS