Premijer Srbije Miloš Vučević boraviće sutra u zvaničnoj poseti Skoplju, tokom koje će se sastati s predsednikom Vlade Severne Makedonije.

Posle sastanka Vučevića i Mickoskog predviđen je i sastanak delegacije dve zemlje, a potom i potpisivanje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti gasa izmedu Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva energetike, rudarstva i mineralnih sirovina Severne Makedonije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

screenshot-20240908-182650.jpg
Beta Hristijan Mickoski, premijer Severne Makedonije

Vučević i Mickoski održaće konferenciju za novinare, a premijer Srbije će se potom obratiti na skupu kojem će prisustvovati predstavnici srpskih udruženja, kulturno-umetničkih društava, političkih partija, kao i srpskih kompanija koje posluju u Severnoj Makedoniji.

Premijer Vučević je pre mesec dana, na sastanku u Beogradu sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem, rekao da dve zemlje nemaju otvorenih pitanja i da će sa Severnom Makedonijom raditi na jačanju regiona i pridruživanju Evropskoj uniji.

Tada je takođe rečeno da se očekuje formiranje Komisije za ekonomsku saradnju, kao i da Srbija i Severna Makedonija treba da saraduju i povodom interkonektora za snabdevanje energentima.

Severna Makedonija je krajem juna dobila novu vladu na čijem je čelu Hristijan Mickoski.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir televizija Obraćanje Vučevića iz sedišta SNS