HAMBURG - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas i sutra boravi u Nemačkoj, gde učestvuje na Hamburškoj konferenciji o održivosti. 

Tom prilikom, predsednik Vučić učestvuje na panelu „Pregovori o novoj alijansi – odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama“.

Predsednika Vučića srdačno je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc, a predsednik je tim povodom poručio sledeće:

"Zahvalan ljubaznim domaćinima kancelaru Šolcu i gradonačelniku Hamburga na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta.

Održivost nije samo reč – to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima."

- Ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bismo razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu, poručio je Vučić po dolasku na Hamburšku konferenciju o održivosti.

Tokom boravka u Hamburgu, planiran je i susret predsednika Vučića sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom i drugim zvaničnicima. 

Screenshot 2024-10-07 103424.png
Instagram/buducnostbijeav 

Nakon posete Hamburgu predsednik Vučić će otputovati u Tivat i učestvovati na Samitu Brdo-Brioni procesa.

Kurir.rs