Na početku sednice u skupštinskoj sali bilo je 67 opozicionih poslanika, tako da ih nije bilo ni 84 koliko bi bilo dovoljno za vanrednu sednicu, dok je za početak redovne potrebno 126 prisutnih.

Ove podatke je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine Srbije objavio poslanik iz poslaničke grupe "Mi glas iz naroda" Branko Pavlović. On je optužio opozicione poslanike koji su potpisali predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma, a nisu bili danas na početku sednice, da rade u dogovoru sa vlastima.

"Ko od opozicionih poslanika nije bio u sali taj sarađuje s vlastima" rekao je Pavlović i napomenuo da su poslanici vlasti bili u sali ali da, kako tvrdi, nisu ubacili kartice u sistem.

Pavlović je pozvao novinare da pomognu da se utvrdi ko nije bio u skupštinskoj sali, a ako to ne uspeju, obećao da će do kraja dana on objaviti te podatke. On je ocenio da je za odlaganja početka sednice odgovornost na onim poslanicima koji nisu došli i istakao da su iz njegove poslaničke grupe svi bili prisutni.

Kurir.rs