Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski otvorila je danas manifestaciju "Dečija nedelja" koja traje do 13. oktobra i tom prilikom istakla da bi svaki dan trebalo da bude posvećen deci.

Ona je najavila da će se ta manifestacija, osim u Beogradu, održati širom Srbije i istakla da je porodica najvažniji i najčvršći štit svakog deteta, dečijih prava i interesa.

Prema njenim rečima, svaki dan treba da bude posvećen deci, kao i da svaki kutak u našoj zemlji bude prilagođen njihovim potrebama i zaštiti njihovih prava.

"Danas je počela najradosnija nedelja u godini - Dečija nedelja. Svaki kutak u našoj zemlji, ovih dana, biće posvećen deci. Ministarstvo, kojim rukovodim, zajedno sa Ministarstvom informisanja, uputiće preporuke svim medijima, naročito onima sa nacionalnom frekvencijom, da emituju više dečijeg i obrazovnog programa u kojima će naši mladi i deca imati priliku da predstave svoje talente i uspehe", napisala je ministrka na svom Instagram nalogu i naglasila:

"Najveća vrednost Dečije nedelje je to što se ona ne održava samo u Beogradu, nego na teritoriji cele Srbije. Naša obaveza je da učinimo sve da deci stvorimo sigurnost na ulici, bezbednost i bezbrižnost u predškolskim ustanovama i školama. Da Srbija bude dom u kom će deca ostati i graditi svoju budućnost".

"Dečija nedelja" je najveća manifestacija za zaštitu i promociju prava deteta u Srbiji, predstavlja priliku da se teme vršnjačke i međugeneracijske tolerancije i solidarnosti osnaže, kao vrhunske vrednosti za ostvarivanje prava detea u našem društvu i dalji razvoj u celini.

Pod sloganom "Ja sam dete, imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan!", manifestacija povezuje državne institucije, civilne i strukovne organizacije, kao i pojednce koji su posvećene deci.

Kurir.rs

  Bonus video:

Kurir televizija "Bračni parovi, prijavite se, subvencije do 20.000 evra" Đurđević Stamenkovski otkrila sve o pomoći države za nove domove