Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, dobio je još jedan posao. Naime, nakon što je objavljeno da je imenovan za nezavisnog neizvršnog direktora kineske kompanije USPACE Technology, nekadašnji šef države se na društvenim mrežama pohvalio novim angažmanom.

"Velika mi je čast da kao ambasador Zelene digitalne akcije u okviru Međunarodne telekomunikacione unije i Ujedinjenih nacija, imam mogućnost da doprinesem promovisanju značaja digitalizacije u ovoj oblasti i isticanju ove važne teme na ovogodišnjem COP29", objavio je Tadić na svom nalogu na platformi "X".

Kurir je prethodnih dana pisao da je kompanija "USPACE Technologi Group Limited" (USPACE), kineski dobavljač usluga u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija, objavila je da je Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, postao njen "nezavisni i neizvršni direktor".

USPACE ima sedište u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i u Hong Kongu, u Kini, gde bi Tadić trebalo da započne novu karijeru.

U saopštenju kompanije, ističe se da će Boris Tadić, zajedno sa novoimenovanim izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora, Benom Amorom, generalnim direktorom Arapske organizacije za informacione i komunikacione tehnologije, doprineti značajnom unapređenju međunarodne konkurentnosti Grupe.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO

Kurir televiy "TADIĆ NIJE OMILJEN, ALI KAKO MOŽE ĐILAS DA MU BRANI DA JAVNO ISTUPA?" Gajović o raskolu u opoziciji: nesložni su i nemaju lidera